• Termin: 25.4. – 3. 5. 2020
  • Trajanje: 9 dni
  • Dolžina poti: 2.200 km
  • Št. posadk: 6-12 avtodomov
  • Cena: 599€ / avtodom (2 osebi)

odhod zagotovljen, prijave v teku

Za več informacij nas kontaktirajte na info@camping-potocar.si.

Deželo orlov bomo znova obiskali. Mesta se hitro polnijo, zato pohitite s prijavo.

Za prvomajske praznike bomo potovali v Albanijo!

Albanci, potomci Ilirov, so bojevit narod, ki je branil zahodno civilizacijo v času vladavine Skenderbega (15. st.) pred osmanskim imperijem.

Sodobna Albanija je bila ustanovljena 1912 leta, preživela fašizem, komunistično oblast diktatorja Enverja Hodže, ki je državo držal skoraj v popolni izolaciji in jo pahnil v globoko revščino, v zadnjih 30 letih pa le poskuša ujeti korak z razvitim zahodom. Pospešeno se gradi infrastruktura, razvija gospodarstvo, turizem, …

V začetku našega potovanja najprej obiščemo aktualno prestolnico Tirano in nekdanjo kraljevo prestolnico Krue (Unesko). Obiščemo tudi mesto tisočerih oken Berat (Unesko), ki je pravi biser osmanske arhitekture. Pot nas nato vodi na obale Jonskega morja preko prelaza Logara (1.028 m.) po prelepi, na momente adrenalinski – panoramski cesti, mimo Serande vse do Ksamila. Obiščemo arheološko najdišče Butrit, ki leži čisto na jugu tako rekoč na meji z Grčijo, od tam pa se vrnemo v celinski del Albanije do »kamnitega mesta« Gjirokaster (Unesko). V zadnjem delu poti naredimo še postanek ob Skadrskem jezeru in sklenimo naše potovanje s povratkom preko Podgorice (ČG), Budve, Dubrovnika, nazaj domov v Slovenijo.

Vabljeni!