• Termin: 14.5. – 29. 5. 2022
  • Trajanje: 16 dni
  • Dolžina poti: 4.700 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 1.249€ / avtodom (2 osebi)

ODHOD ZAGOTOVLJEN
Prosta 3 mesta

Program potovanja

Potujemo v smeri Dunaja, Brna, Ostrave, Varšave, Vilne. Na celotnem potovanju prenočujemo v kampih, ki praviloma nudijo vso potrebno infrastrukturo, vključno s sanitarno oskrbo za vaš avtodom (možnost polnjenja rezervoarjev s pitno vodo, praznjenje kemičnega WC, električni priključek, ipd.). Nivo opremljenosti kampov je deželam, ki so bile dolgo časa za »železno zaveso« primerno, se pa trudijo in lovijo korak s časom.

LITVA: Najprej si ogledamo Vilno, glavno mestoin njihovo nekdanjo kraljevo prestolnico Trakai. Nadaljujemo na obale Baltika, natančneje na območje Klaipede, ki je od nekdaj bila sporno območje med Prusi in Litvanci. Prvotno litvansko ribiško naselje in pristanišče so zavzeli Prusi in šele po prvi svetovni vojni je Klaipeda prišla nazaj pod litovsko suverenost, dokler je ni 1939 ponovno aneksiral Hitler. Mi se bomo nastanili v kampu, ki leži neposredno ob laguni, nasproti znamenite Kurske kose. Gre za Edinstveno peščeno sipino, ki se vleče 80 km vzdolž baltske obale in sta jo v 5000 letih medsebojnega boja oblikovala morje in veter. Peščina se dviga do 70 m visoko nad morjem. Unesco je celotno področje zaščitil kot prvovrstno naravno dediščino. Na Kurski kosi že stoletja živijo ljudje v majhnih naseljih slikovitih pisanih hišk. Bolj kakor z ribištvom so se tukaj ukvarjali s pridobivanjem na tisoče ton dragocenega jantarja. Kursko koso sicer obiščemo z ladjo. Potovanje nadaljujemo do svetega kraja vseh Litvancev, Gore križev, prava romarska pot, z močnim nacionalnim nabojem. Gora križev je torej sveti kraj, kamor je prišel maševat tudi papež Janez Pavel II.

LATVIJA: Najprej obiščemo grad Rundale (latvijski »Versaj«) in en celotni dan namenimo za ogled prestolnice Rige.

ESTONIJA: Nadaljujemo naprej na sever, mimo stare univerzitetne prestolnice Tartu, proti narodnemu parku Lanemaa, do kraja VÕSU, ki se že nahaja ob samem Finskem zalivu. Obiščemo KÄSMU, ki leži sredi velikih ledeniških balvanov in je znana kapitanska vas ponosnih estonskih pomorščakov. Tallin – znamenitosti estonske prestolnice so zaradi izjemne arhitekturne dediščine starega srednjeveškega mesta, ki so ga ustvarjali različni gospodarji od samih Estoncev do Dancev, Germanov, Švedov in Rusov pod Unescovo zaščito. Zapustimo Tallinn in se odpeljemo na ogled dveh naravnih znamenitosti na severuzahodu Estonije, najprej slapa na reki Keila in klifov na rtu Paldiski, nato pa se obrnemo proti jugu in po znameniti magistralni cesti imenovani Baltika, mimo Parnua, zapustimo Estonijo. Vožnjo nadaljujemo po Baltiki mimo Rige, zapustimo Latvijo in prispemo v Kaunas, drugo največje mesto v Litvi. Iz Kaunasa se odpravimo proti Varšavi in s tem zapustimo baltiške države.

V ceno je vključeno:
15 x nočitev (avtodom/ 2 osebi + električni priključek + sanitarna oskrba vozila),
3 x izlet z avtobusom (Vilna,Trakai,Tallin),
1 x izlet z ladjo (Kurska kosa),
4 x vstopnine (grad Trakai, dvorec Rundale, park Rundale, Kasmu),
1 x parkirnina (Gora križev),
organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, oskrba z vodo/elektriko, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, parkirnine, gorivo …

Doplačilo:
– dodatna oseba 200 Eur

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 70 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 140 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2022 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Baltik 2022 Sklic: 00  052022

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 30 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!