• Termin: 5.3. – 13.3.2022
  • Trajanje: 9 dni
  • Dolžina poti: 2.500 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 689€ / avtodom (2 osebi)

PRIJAVE V TEKU

Program potovanja

Startamo na Fernetičih, sledi pa vožnja mimo Benetk, Padove, Ferrare, Riminija v pokrajino Marche. Obiščemo Urbino, rojstno mesto slovitega italijanskega slikarja Rafaela, z najlepšo renesančno palačo – Palazzo Ducale. Drugi dan potovanje nadaljujemo proti jugu v Apulijo, mimo Ancone, Pescare, vse do Vieste na polotoku Gargano.
Obiščemo biser Apulije, mesteca Alberobello, za katero so značilne bele kamnite hišice okroglih oblik pokrite s kupolastimi kamnitim strehami, pa “belo mesto” Ostuni, ki se dviga visoko nad »oceanom« oljk. Prvovrstno avtodomarsko doživetje je vožnja po južni Apuliji oz. Salentu, na »peto škornja«, mimo antičnega pristaniškega mesta Brindisi, »apulijskih Firenc« Lecceja, vse do skrajnega rta Apulije Santa Maria de Leuca, ki leži na stičišču Jadranskega in Jonskega morja.
Eden izmed vrhunce našega potovanja po Apuliji je obisk mesta Matera (Unesco). Matera slovi kot mistično mesto v kamen vklesanih bivališč, v katerih so ljudje živeli od pradavnine pa vse do sredine prejšnjega stoletja! Nekoč najrevnejše mesto, sramota Italije, je danes postala turistična atrakcija prve vrste.
Vračali se bomo z obiskom »krone Apulije« Castel del Monte, naredili postanek z nočitvijo ob peščenih plažah zaliva »Golfo di Manfredonia«, obiščemo tudi še Loreto, najbolj znano Marijino božjo pot v Italiji ter zadnji dan »Male Benetke«, mesto Chioggia, ki leži na skrajnem južnem delu vstopa v veliko Beneško laguno, …

V ceno je vključeno:
8 x nočitve v kampih oz. postajališčih za avtodome (Sosta camper),
2 x parking (Ostuni, Castel del Monte),
1 x vstopnina (Matera),
2 x transfer bus/kombi (Matera, Castel del Monte),
1 x večerja – apulijska kuhinja,
organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, cestnine, morebitne parkirnine, ostala prehrana, elektrika/voda, kjer je le- ta na kovance ali žetone, …

Doplačilo: dodatna oseba 120 Eur

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 45 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 100 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2022 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 100 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Sklic: 00 032022 Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Apulija 2022

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 30 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!