• Termin: 4.10. – 17.10. 2020
  • Trajanje: 14 dni
  • Dolžina poti: 3.900 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 1.099€ / avtodom (2 osebi)

ODPOVEDANO
zaradi korona virusa

Odpotujmo skupaj na jesensko Sicilijo – Eolski otoki in Pompeji!

Potovanje bomo začeli na Fernetičih z vožnjo mimo Benetk, Padove, Riminija, Pescare, Foggie, Bariia do Ricota Grande na jugu škornja, v pokrajini Kalabrija. Sicilijo ločuje od Apeninskega polotoka tri kilometre širok Mesinski preliv. S trajektom iz Vile San Giovani se zapeljemo na Sicilijo, ki je s 25.700 km² (Slovenija 20.273 km²) največji ter s 5,1 milijona prebivalcev najbolj naseljen otok v Sredozemskem morju. Po pristanku v Messini se bomo peljali proti Cataniji in se nastanili v obmorskem mestecu Sant’Alessio Sicolo.
Četrti dan avtodomi počivajo, mi pa se odpeljemo na IZLET – ogled delujočega vulkana Etna, ki je s svojo lego na 3.340 m najvišje ležeči evropski vulkan in simbol Sicilije ter na ogled Taormine, mesteca, ki leži ob gori Tauro in od koder se odpira lep razgled na obalo mesta Giardini Naxos in na samo Etno.
Peti dan nas pot vodi mimo Catanie (drugo največje mesto na Siciliji s 300.000 prebivalci), ki je bilo zaradi vulkanskih izbruhov Etne večkrat popolnoma uničeno. Obiskali bomo staro grško prestolnico Sicilije Sirakuzo, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda ter dan zaključili v baročnem mestu Noto.
Šesti dan obiščemo največje arheološko najdišča v Evropi, Dolino templjev, ki je hkrati tudi največja znamenitosti Agrigenta, nekoč antičnega mesta Akragas, ki je bilo kot grška kolonija ustanovljeno leta 58 pr. n. št. Ogledali si bomo pet templjev, med njimi tudi tempelj Concordia (posvečen boginji sprave) in ki velja za najbolje ohranjen antični (grški) tempelj na svetu. Dan bomo zaključili čisto ob morju ob snežno belih pečinah imenovanih Scala dei Turchi.
Naslednji dan po ogledu znamenitih »belih skal« obiščemo nakupovalni center Castelvetrano, da obnovimo zaloge, večer pa bomo zaključili v Palermu, glavnemu mestu Sicilije.
Osmi dan bo v celoti namenjen ogledu glavnega mesta Sicilije, ki je hkrati tudi največje pristanišče na otoku. Včasih je bilo to eno najpomembnejših in najbogatejših mest v Evropi in veliko nekdanjega blišča še danes prepoznamo v mešanici različnih arhitekturnih slogov. Mestne znamenitosti si bomo ogledali s City-tour busom
Zapustimo Palermo in se peljemo mimo srednjeveškega mesteca Cefalu, do pristaniškega mesta Milazzo, ki leži nasproti znamenitih Eolskih otokov.
Deseti dan našega potovanja sledi celodnevni IZLET z ladjo na Eolske ali Liparske otoke. Gre za čudovit vulkanski arhipelag v Tirenskem morju, poimenovani po polbogu vetrov Eolu. Največji med njimi je otok Lipari, sledijo pa si Vulcano, Salina, Stromboli, Filicudi, Alicudi, Panarea in Basiluzzo. Mi obiščemo otok Lipari in Vulkano, možno bo kopanje v vročih žveplenih vrelcih, …
Naslednji dan zjutraj odrinemo proti Messini, kjer se vkrcamo na trajekt in vzamemo slovo od Sicilije. Vračali se bomo po zahodni strani Apeninskega polotoka, naš cilj na poti domov pa bodo še znameniti Pompeji, nekdanje rimsko mestece, ki ga je leta 79 uničil izbruh Vezua. Dopoldne bo možen izlet z avtobusom na krater vulkana Vezu, popoldne pa še dovolj časa za ogled samih Pompejev. Iz Pompejev se bomo vračali po zahodni strani »škornja« in si izbrali za prenočevanje toskansko prestolnico Firence.
Z vožnjo Firence, Padova in naprej mimo Benetk se bomo vrnili nazaj domov v Slovenijo.

V ceno je vključeno:
– 13 nočitev v kampih,
– 1 x izlet na Etno & Taormino (avtobusni prevoz),
– 1 x izlet v Palermo (City tour bus),
– 1 x transfer v Noto,
– 1 x vstopnina Agrigento v Dolini templjev,
– 1 x vstopnina v Arheološki park Siracuza,
– kostanjev piknik,
– parkirnina Sirakuza,
– organizacija in spremstvo potovanja (Bojan Potočar).

V ceni ni vključeno: oskrba z vodo ali elektriko, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, trajekt, gorivo za vozilo, …
Doplačilo: dodatna odrasla oseba 200 Eur, otroci do 12 let 100 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 75 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 150 Eur/avtodom

Obvezno doplačilo za:
– povratna trajektna vozovnica (ca. 98 Eur/avtodom),
– izlet z ladjo na Eolske Otoke (ca. 28 Eur/osebo)

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2020 oziroma do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si  ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur in sicer na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Sicilija 2020.

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 60 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!