• Termin: 25.8. – 1.9.2024
  • Trajanje: 5 dni
  • Dolžina poti: 900 km
  • Št. posadk: 8-15 avtodomov
  • Cena: 699€ / avtodom (2 osebi)

ODPOVEDANO

Potovanje bomo začeli ob drugem največjem termelnem jezeru na svetu, Heviz. Jezero je vulkanskega izvora in ima poleti temperaturo 33-35 st. C., pozimi pa le ta pade na 23 st. C. Iz Heviza nas bo pot peljala mimo Veszpréma do Pannonhalme, kjer si bomo ogledali benediktinsko opatijo, ki hrani srce avstrijskega nadvojvode Otona Habsburškega in ima največjo benediktinsko knjižnico v Evropi. Z vožnjo mimo Győra, Tatabánye, obiščemo Esztergom, ki se ponaša z največjo madžarsko cerkvijo ter starodavnim gradom madžarskih kraljev ter nato prispemo v prestolnico – Budimpešto. En dan bo v celoti namenjen za ogled glavnega mesta Budimpešte (grad Buda s cerkvijo Matije in ribiškim bastionom, budimpeštansko baziliko, osrednjo sinagogo na ulici Dohány, Andrássyjevo avenijo in njene znamenitosti, novo glavno ulico v Budimpešti, parlament, Trg junakov, pokrito tržnico,…, kosilo z vključeno pijačo, vožnja z ladjo po Donavi). Ob zaključku petdnevnega potovanja obiščemo še Eger in eno izmed tamkajšnjih vinskih kleti v tako imenovani »Dolini lepih deklet« – degustacija 5 zvrsti vin, med njimi Egri Bikavér (»bikova kri«) in Egri Leányka (»egrska deklica«). Sledi povratek domov preko Budimpešte, z vožnjo ob Blatnem jezeru …

V ceno je vključeno:
4 x nočitev v kampih,
3 x vstopnina z vodenjem (grad Esztergom, samostan Pannonhalma, parlament Budimpešta),
3 x vodenje Ang. (Esztergom, Pannonhalma, Budimpešta)
1 x celodnevni izlet Budimpešta
1 x vožnja z ladjo po Donavi – Budimpešta
1 x kosilo + pijača – Budimpešta
1 x degustacija 4 zvrsti vrhunskih vin – Eger,
1 x dobrodošlica – Arenacamping Budapest,
organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno:avtodom, gorivo, cestnine, morebitne parkirnine, ostala prehrana, napitnine, …

Doplačilo: dodatna oseba 200 Eur

PRIJAVE zbiramo do 15. 3. 2024 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 180 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Sklic: 00  082024 Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Madžarska 2024

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 30 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!