• Termin: 11.6. – 21. 6. 2020
  • Trajanje: 11 dni
  • Dolžina poti: 2.600 km
  • Št. posadk: 6-12 avtodomov
  • Cena: 899€ / avtodom (2 osebi)

prijave v teku

Lepote Romunije si ogledamo vsako leto, poleg smo po novem dodali še Moldavijo. Mesta se hitro polnijo, zato pohitite s prijavo!

Za več informacij nas kontaktirajte na info@camping-potocar.si.

V enem potovanju bomo spoznali dve državi – Moldavijo in Romunijo! 

Pot nas bo vodila preko Budimpešte vse do »veselega pokopališča« ob reki Tisi, ki ločuje Romunijo od Ukrajine, pa naprej v Bukovino, ki je morda še najbolj podobna naši dolenjski pokrajini, kjer si ogledamo znamenite samostane (Unesco) in naprej preko reke Prut v Moldavijo.

Kišnjev kot glavno mesto čisto spominja na čase sovjetske zveze, ko se je Moldavija imenovala Besarabija. Še danes je uradni jezik v Moldaviji Ruski in Romunski. Država ima brez odcepljene pokrajine Transnistria (uradno je ne priznava nobena država na svetu, tudi Rusija ne, je pa pro-rusko usmerjena) ca. 3.5 mil. prebivalcev. Je ena najbolj ne razvitih držav v Evropi, pretežno kmetijska država, brez resne industrije ali naravnih bogastev, slovi pa po nečem in to so njihova vina. Njihova vinska klet Krikova, le lučaj stran od glavnega mesta, ki se razprostira na 120 km podzemnih rovov nekdanjega rudnika, je prava zakladnica vin in to res vrhunskih. Pravo podzemno mesto z ulicami, v katerem kar 100 uslužbencev skrbi za turistične obiske, degustacije, oglede, ipd., medtem ko še 600 zaposlenih obdeluje preko 160 hektarjev lastnih vinogradov. Pravi vinski biser, ki le s težavo najde primerno konkurenco drugje po svetu. Podzemni obisk očara in navduši.

Pot domov nas vodi preko romunske pokrajine Transilvanija, kjer obiščemo rojstno mesto grofa Drakule  Sighisoara (Unesko), mimo Sibiua v Srbijo, kjer zaključimo naše potovanje z znamenito »mangulico« – pojedino po vojvodinsko.

Za obisk Moldavije ne potrebujemo vize, kar precej olajša priprave na potovanje, je pa na meji zelo “zanimivo” in je potrebno imeti potrpljenje. Spomnite se samo naših nekdanjih mejnih prehodov izpred 30 let in več.

Vabljeni!