• Termin: 11.6. – 21. 6. 2020
    21.-.31.10.2020
  • Trajanje: 11 dni
  • Dolžina poti: 2.600 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 899€ / avtodom (2 osebi)

ODPOVEDANO
zaradi korona virusa

Lepote Romunije si ogledamo vsako leto, poleg smo po novem dodali še Moldavijo. Mesta se hitro polnijo, zato pohitite s prijavo!

V enem potovanju bomo spoznali dve državi – Moldavijo in Romunijo! 

Pot nas bo vodila preko Budimpešte vse do »veselega pokopališča« ob reki Tisi, ki ločuje Romunijo od Ukrajine, pa naprej v Bukovino, ki je morda še najbolj podobna naši dolenjski pokrajini, kjer si ogledamo znamenite samostane (Unesco) in naprej preko reke Prut v Moldavijo.

Kišnjev kot glavno mesto čisto spominja na čase sovjetske zveze, ko se je Moldavija imenovala Besarabija. Še danes je uradni jezik v Moldaviji Ruski in Romunski. Država ima brez odcepljene pokrajine Transnistria (uradno je ne priznava nobena država na svetu, tudi Rusija ne, je pa pro-rusko usmerjena) ca. 3.5 mil. prebivalcev. Je ena najbolj ne razvitih držav v Evropi, pretežno kmetijska država, brez resne industrije ali naravnih bogastev, slovi pa po nečem in to so njihova vina. Njihova vinska klet Krikova, le lučaj stran od glavnega mesta, ki se razprostira na 120 km podzemnih rovov nekdanjega rudnika, je prava zakladnica vin in to res vrhunskih. Pravo podzemno mesto z ulicami, v katerem kar 100 uslužbencev skrbi za turistične obiske, degustacije, oglede, ipd., medtem ko še 600 zaposlenih obdeluje preko 160 hektarjev lastnih vinogradov. Pravi vinski biser, ki le s težavo najde primerno konkurenco drugje po svetu. Podzemni obisk očara in navduši.

Pot domov nas vodi preko romunske pokrajine Transilvanija, kjer obiščemo rojstno mesto grofa Drakule  Sighisoara (Unesko), mimo Sibiua v Srbijo, kjer zaključimo naše potovanje z znamenito »mangulico« – pojedino po vojvodinsko.

Za obisk Moldavije ne potrebujemo vize, kar precej olajša priprave na potovanje, je pa na meji zelo “zanimivo” in je potrebno imeti potrpljenje. Spomnite se samo naših nekdanjih mejnih prehodov izpred 30 let in več.

V ceno je vključeno:
– 10 x NOČITEV (avtodom/ 2 osebi + električni priključek + sanitarna oskrba vozila),
– 2 x IZLET s turističnim avtobusom,
– 3 x VODIČ (Ang),
– 6 x VSTOPNINE v samostane oz. muzeje,
– 1 x voden ogled z DEGUSTACIJO 4 vrst vina v vinski kleti Cricova – Moldavia,
– 1 x KOSILO,
– 1 x zaključna VEČERJA,
– CESTNINA za Romunijo (E-ROvinjeta),
– CESTNINA za Moldavijo,
– parkirnina Sighisoara,
– spremstvo potovanja in organizacija potovanja.

V ceni ni vključeno: oskrba z vodo ali elektriko v kampih ali na postajališčih, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, parkirnine, gorivo za vozilo, …
Doplačilo: dodatna odrasla oseba 200 Eur, otroci do 12 leta 100 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 50 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 100 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2020 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur in sicer na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Moldavija 2020

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 60 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!