• Termin: 23.4. – 2.5.2022
  • Trajanje: 10 dni
  • Dolžina poti: 2.600 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 939€ / avtodom (2 osebi)

PRIJAVE V TEKU

Program potovanja

Pot nas bo vodila preko Budimpešte vse do »veselega pokopališča« ob reki Tisi, ki ločuje Romunijo od Ukrajine, pa naprej v Bukovino, ki je morda še najbolj podobna naši dolenjski pokrajini, kjer si ogledamo znamenite samostane (Unesco) in naprej preko reke Prut v Moldavijo.

Kišnjev kot glavno mesto čisto spominja na čase sovjetske zveze, ko se je Moldavija imenovala Besarabija. Še danes je uradni jezik v Moldaviji ruski in romunski. Država ima brez odcepljene pokrajine Transnistria (uradno je ne priznava nobena država na svetu, tudi Rusija ne, je pa pro-rusko usmerjena) ca. 3.5 mil. prebivalcev. Je ena najbolj ne razvitih držav v Evropi, pretežno kmetijska država, brez resne industrije ali naravnih bogastev, slovi pa po nečem in to so njihova vina. Njihova vinska klet Krikova, le lučaj stran od glavnega mesta, ki se razprostira na 120 km podzemnih rovov nekdanjega rudnika, je prava zakladnica vin in to res vrhunskih. Pravo podzemno mesto z ulicami, v katerem kar 100 uslužbencev skrbi za turistične obiske, degustacije, oglede, ipd., medtem ko še 600 zaposlenih obdeluje preko 160 hektarjev lastnih vinogradov. Pravi vinski biser, ki le s težavo najde primerno konkurenco drugje po svetu. Podzemni obisk očara in navduši.

Pot domov nas vodi preko romunske pokrajine Transilvanija, kjer obiščemo rojstno mesto grofa Drakule  Sighisoara (Unesko), mimo Sibiua v Srbijo, kjer zaključimo naše potovanje z znamenito »mangulico« – pojedino po vojvodinsko.

 Za obisk Moldavije ne potrebujemo vize, kar precej olajša priprave na potovanje.

V ceno je vključeno:
9 x nočitev (avtodom/ 2 osebi + električni priključek + sanitarna oskrba vozila),
2 x izlet s turističnim avtobusom (Bukovina, Kišnjev),
3 x vodenje (Ang),
6 x vstopnine v samostane oz. muzeje,
1x degustavija  v vinske kleti Cricova,
zaključna večerja Zasavica,
2 x cestnina za Romunijo (e-Rovinjeta),
1 x parkirnina (Sighisoara),
– organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, oskrba z vodo/elektriko, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, parkirnine, …

Doplačilo: dodatna oseba 200 Eur

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 60 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 120 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2022 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 250 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Moldavija 2022 Sklic: 00 04052022

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 30 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!