• Termin: 4.9. – 13. 9. 2020
  • Trajanje: 10 dni
  • Dolžina poti: 2.000 km
  • Št. posadk: 6-12 avtodomov
  • Cena: 699€ / avtodom (2 osebi)

Vsa mesta zasedena!

Za vpis na čakalno listo nas kontaktirajte na info@camping-potocar.si.

Jeseni potujemo na novo destinacijo – Poljsko!

Naša desetdnevno popotovanje začnemo na jugu Poljske, ob reki Visli, v drugem največjem poljskem mestu Krakov. ki je bilo do  leta 1596 tudi glavno mesto Poljske. Krakov je postalo znano še posebej od leta 1978, ko je bil Krakovski nadškofKarol Wojtyła, izvoljen za papeža rimskokatoliške cerkve. Bil je namreč prvi ne italijanski papež v 455 letih, in prvi slovanski papež. Leta 1978 Krakov je bil tudi vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine, in to celotno staro mestno jedro. Krakov se po mnogih seznamih navaja kot eno najlepših mest v Evropi. Svojo bogato kulturno dediščino razkazuje čez obdobja od gotike, renesanse in baroka. Mestna arhitektura vključuje stolnico in kraljevi grad, Baziliko svete Marije in največji srednjeveški trg v Evropi. Med našim dvodnevnim bivanjem obiščemo tudi rudnik soli Wieliczka (Unesco), s kapelami, sobanami in slanimi jezeri. Kot opomnik človeštvu si ogledamo tudi nekdanje koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau.

Tretji dan nas pot odpelje do prestolnice Varšave ob reki Visli. Mesto »feniks«, ki je preživelo številne vojne in vedno znova vstalo iz pepela in ruševin.

Na severnem delu Poljske leži planota Mazurskih jezer, znana kot “Dežela tisoč jezer”. Tu bo naš naslednji dvodnevni postanek. Ta jezera so ostanki ledene dobe, ko je vso severovzhodno Poljsko in dele Evrope pokrivala led. Na celotnem območju je več kot 4000 jezer, ki jih povezujejo reke in kanali, da tvorijo zapleten sistem vodnih poti. Na območju Mazurskih jezer so tudi nekatera največja gozdna območja v srednji Evropi.

Vzhodno od mesta Kętrzynje, bil od leta 1941 do 1944 glavni nemški vojaški štab za Vzhodno fronto (tako imenovani »volčji brlog«), v katerem je polkovnik Claus Von Stauffenberg leta 1944 poskusil atentat na Adolfa Hitlerja.

Kanal “Elbląg” je edinstven vodni sistem, ki povezuje zahodno-mazurska jezera z baltskim morjem. Njegova izvirnost je v premagovanju 100-metrske razlike v nivoju vode z uporabo 5-ih drsnikov (železniških tračnic), ki po suhem povlečejo ali spustijo ladje na željeni nivo in to zgolj z uporabo sile vode. Ta svetovni hidrotehniški umetniški čudež je zasnoval pruski inženir Georg Jacob Steenke v drugi četrtini 19. stoletja, za časa kralja Frederika Vilija III, za potrebe gospodarstva – povezava Vzhodne Prusije z Baltskim morjem.

Gdansk je eno najstarejših in največjih mest na Poljskem, ob izlivu reke Visle Gdanski zaliv, del Baltskega morja. Za mnoge je to najlepše poljsko mesto. Mesto so v zgodovini zaznamovali bogati pomorski trgovci, pa nenazadnje druga svetovna vojna s svojim uničenjem. Stavbe so bile skrbno obnovljene in nosijo skrbno dekoracijo pisanih barv in v marsičem spominjajo na Amsterdam.

Grad Malbork, ki leži ob reki Nogat, so v 13. st. zgradili Tevtonski vitezi, red je bil ustanovljen med tretjim križarskim pohodom na Sveto deželo leta 1190. Na splošno so viteški redovi, ki so sodelovali v križarskih vojnah, bili verski zbori, sestavljeni iz viteških menihov.

V ceno je vključeno:
– 9 x NOČITEV v kampih,
– 3 X VSTOPNINA (muzej Auschwitz, rudnik soli Wieliczka, katedrala Wawel,
– 3 x transferji bus&tramvaj (Krakow, Varšava, Gdansk),
– 1 x IZLET Mazurska jezera (transfer, vodenje, vstopnine),
– organizacija in spremstvo potovanja (Bojan Potočar).

V ceni ni vključeno: prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, parkirnine, gorivo za vozilo, …
Doplačilo: dodatna odrasla oseba 200 Eur, otroci do 12 leta 100 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 50 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 90 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2020 oziroma do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur in sicer na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Poljska 2020

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 60 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!