Organizirano potovanje z avtodomi – Dalmacija

Za tiste, ki novo leto niso pričakali doma, smo letos pripravili potovanje z avtodomi. Odpeljali smo se v Dalmacijo, regijo sosednje Hrvaške, ki skriva mnogo lepot. Edinstvena je zaradi krasne obale, ogromnega števila otokov in polna kulturne dediščine. Imeli smo se super, spodaj najdete nekaj fotografij in podroben opis potovanja.

DSCN1435

Termin: 2015

Trajanje potovanja: 7 dni

Dolžina poti: 1.050 km

Za nami je še zadnje letošnje potovanje, ki se je zgodilo ob izteku starega leta in sicer pod naslovom “Za Novo leto v Dalmacijo”. Na pot smo krenili iz Dolenjskih Toplic, 26.12., na Štefana dan. Pot nas je najprej vodila v Hercegovino, v lepem sončnem vremenu, do Međugorja, kjer pa smo se naslednji dan zbudili v zasneženo jutro. Da, tudi v teh krajih sneži! Dolina Neretve je bila za ta letni čas nenavadno hladna in vetrovna, vendar po pričakovanju brez snega. V kraju Momići smo imeli prednovoletno zabavo z novo-letno tombolo in obiskom Božička. Odlična družba in še odličnejši glasbenik, prava Dalmatinska fešta.

Obiskali smo tudi Makarsko, kjer pa bi nas orkanska burja skoraj “pometala” v morje. No, to se hvala bogu ni zgodilo in na predzadnji dan starega leta smo srečno vrgli sidro v kampu Stobreč pri Splitu. Ker orkanska burja še kar ni hotela končati s svojim divjanjem, smo se odločili, da program prilagodimo vremenskim razmeram in smo novo leto pričakali namesto na mestni “rivi” v Splitu, v prijetnem zavetju Kampa Stobreč – lepo na toplem. Točno ob polnoči smo vrgli v zrak manjši ognjemet, da ne bi bili kakšna izjema in na zdravili s kozarčkom penine letu 2015. Ob povratku domov smo zaradi burje “morali” preko Sinja in Knina, vendar se je izplačalo, saj je vožnja potekala v čudoviti soncem obsijani pokrajini Hrvaške Zagore. Dalmatinci pravijo, da tako hladne zime z orkansko burjo niso doživeli v zadnjih petdesetih leti, za nas “hribovce” pa vse skupaj le ni bilo tako strašno, brrr… mrzzzlo!

Domov smo prispeli srečno, dobro razpoloženi in polni novih izkušenj ter “nepozabnih” doživetij.

Srečno še enkrat vsem v letu 2015 želiva, Bojan & Irena Potočar.