• Termin: 20.09. – 26.09. 2020
 • Trajanje: 7 dni
 • Dolžina poti: 1.600 km
 • Št. posadk: 8-12 avtodomov
 • Cena: 599€ / avtodom (2 osebi)

Prijave odprte!

Raziščimo Slovaško!

PROGRAM:

 1. Dan,

Vožnja mimo Gradca, Dunaja do Bratislave, glavnega mesta Slovaške z več kot pol milijona prebivalcev. Leži zgolj 60 km vzhodno od Dunaja na levem bregu reke Donave. Popoldne ogled mesta z vzponom na Bratislavski grad, od koder se razprostira čudovit razgled na stari del mesta. Pozno popoldne nadaljujemo vožnjo do kraja Čilistov jugovzhodno od Bratislave.

 1. Dan,

Vožnja preko Dunajske Strede do Kolarovega. Tu si ogledamo zadnji primer plavajočega mlina, v katerem se nahaja tudi muzej čolnov Miller. Po nas bo nato v nadaljevanju dneva vodila z vzponom preko prelaza Červena studna (790 m.n.v.), mimo Banske Štiavnice do mesta Zvolen. Zvečer imamo večerjo – slovaška kuhinja.

 1. Dan,

Vožnja mimo Banske Bistrice do Sedliacky Dvora, po namestitvi v kampu pa imamo izlet z avtobusom z znamenito Černohorsko železnico. Po vožnji z vlakom obiščemo kmečki turizem Zbojska, kjer imamo ob kosilo – slovaška kuhinja.

      4. Dan,

Vonja skozi narodni park Muranska planina do edinstvene Aragonitne jame Ochtinska (ogled) in naprej mimo Rožnave do dvorca Betliar (ogled). Betliar se nahaja v jugovzhodnem delu Slovaške v dolini reke Slaná, 5 km severno od mesta Rožňava. Pot bomo nadaljevali skozi Narodni park Slovensky ray, s čudovitimi panoramskimi pogledi in najprej do Spišskega gradu, ki je največji srednjeevropski grad in se nahaja na vzpetini nad mestecem Spišské Podhradie v vzhodnem delu Slovaške. Leta 1993 je bil skupaj s Spišsko Kapitulo in cerkvijo sv. Duha v Žehri vpisan v UNESCOv seznam svetovne dediščine.

 1. Dan,

Peti dan bo namenjen obisku zimsko športnega letovišča Štrbski Pleso, ki se nahaja v območju narodnega parka Visoke Tatre, v nadaljevanju dneva si ogledamo še muzej na prostem » Liptovskej dediny v Pribyline«.

 1. Dan,

Skok v nacionalni park Malá Fatra. V severnem delu gore Malá Fatra bo naš cijl, kjer se z gondolo povzpnemo do vznožja Chleba  (na panoramski plato na nadmorski višini cca. 1.500 m). Dan zaključimo v Nižnih Kamencah.

 1. Dan:

Pot proti domu nas bo vodila v smeri Trenčina in naprej mimo Bratislave, Dunaja, ….

V ceno je vključeno:

 • 6 x nočitev v kampih (avtodom/ 2 osebi+električni priključek + sanitarna oskrba vozila),
 • 1 x večerja – slovaška kuhinja,
 • 1 x kosilo – slovaška kuhinja,
 • 1 x izlet – transfer z avtobusom,
 • 1 x vožnja z muzeskim vlakom «Černohorska železnica«,
 • 4 x vstopnine (mlin na vodi Kolarevo, Aragonitna jama, Spišsky grad, muzej na prostem Liptovskej dediny),
 • 1 x povratna vožnja z gondolo – Cheb,
 • 1 x e-vinjeta za Slovaške avtoceste,
 • spremstvo in organizacija potovanja – Bojan Potočar

V ceni ni vključeno: ostala prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnina za Avstrijo, gorivo za vozilo, …

Doplačilo: dodatna  oseba 50 Eur.

PRIJAVE zbiramo do 20. avgusta 2020 oziroma do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si  ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati aro v višini 100 Eur in sicer na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Slovaška 2020. Rok plačila 20.8.2020

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 60 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!