• Termin: 30.4. – 5.5. 2024
  • Trajanje: 6 dni
  • Dolžina poti: 1.600 km
  • Št. posadk: 8-10 avtodomov
  • Cena: 799€ / avtodom (2 osebi)

ODPOVEDANO
Prestavljeno na sezono 2025

Program potovanja

1. Dan

Vožnja mimo Gradca, Dunaja do Bratislave, glavnega mesta Slovaške z več kot pol milijona prebivalcev. Leži zgolj 60 km vzhodno od Dunaja na levem bregu reke Donave. Popoldne ogled mesta z vzponom na Bratislavski grad, od koder se razprostira čudovit razgled na stari del mesta. Pozno popoldne nadaljujemo vožnjo do kraja Čilistov jugovzhodno od Bratislave.

2. Dan

Vožnja preko Dunajske Strede do Kolarovega. Tu si ogledamo zadnji primer plavajočega mlina, v katerem se nahaja tudi muzej čolnov Miller. Po nas bo nato v nadaljevanju dneva vodila z vzponom preko prelaza Červena studna (790 m.n.v.), mimo Banske Štiavnice do mesta Zvolen. Zvečer imamo večerjo – slovaška kuhinja.

3. Dan

Vožnja mimo Banske Bistrice do Sedliacky Dvora, po namestitvi v kampu pa imamo izlet z avtobusom z znamenito Černohorsko železnico. Po vožnji z vlakom obiščemo kmečki turizem Zbojska, kjer imamo ob kosilo – slovaška kuhinja.

4. Dan

Vonja skozi narodni park Muranska planina do edinstvene Aragonitne jame Ochtinska (ogled) in naprej mimo Rožnave do dvorca Betliar (ogled). Betliar se nahaja v jugovzhodnem delu Slovaške v dolini reke Slaná, 5 km severno od mesta Rožňava. Pot bomo nadaljevali skozi Narodni park Slovensky ray, s čudovitimi panoramskimi pogledi in najprej do Spišskega gradu, ki je največji srednjeevropski grad in se nahaja na vzpetini nad mestecem Spišské Podhradie v vzhodnem delu Slovaške. Leta 1993 je bil skupaj s Spišsko Kapitulo in cerkvijo sv. Duha v Žehri vpisan v UNESCOv seznam svetovne dediščine.

5. Dan

Peti dan bo namenjen obisku zimsko športnega letovišča Štrbski Pleso, ki se nahaja v območju narodnega parka Visoke Tatre, v nadaljevanju dneva si ogledamo še muzej na prostem » Liptovskej dediny v Pribyline«.

6. Dan

Pot proti domu nas bo vodila v smeri Trenčina in naprej mimo Bratislave, Dunaja, ….

V ceno je vključeno:
– 6 x nočitev v kampih,
– 1 x kosilo – slovaška kuhinja (Zbojska),
– 1 x izlet – transfer z avtobusom,
– 1 x izlet – vožnja z muzejskim vlakom »Černohorska železnica«,
– 4 x vstopnine (mlin na vodi Kolarevo, Aragonitna jama, Spišsky grad, muzej na prostem Liptovskej dediny),
– 3 x parking (Betliar, Štrbski Pleso, Muzej Liptovsky),
– 1 x e-vinjeta za Slovaške avtoceste,
– spremstvo in organizacija potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, …

Doplačilo: dodatna  oseba 200 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 70 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 160 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. januarja 2024 oziroma do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si  ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur in sicer na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Slovaška 2024. Sklic: 00 042024

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 30 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!