• Termin: 16.3. – 24.3.2024
  • Trajanje: 9 dni
  • Dolžina poti: 2.200 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 999€ / avtodom (2 osebi)

ODHOD ZAGOTOVLJEN
Prosti 2 mesti

Albanci, potomci Ilirov, so bojevit narod, ki je branil zahodno civilizacijo v času vladavine Skenderbega (15. st.) pred osmanskim imperijem. Sodobna Albanija je bila ustanovljena 1912 leta, preživela fašizem, komunistično oblast diktatorja Enverja Hodže, ki je državo držal skoraj v popolni izolaciji in jo pahnil v globoko revščino, v zadnjih 30 letih pa le poskuša ujeti korak z razvitim zahodom. Pospešeno se gradi infrastruktura, razvija gospodarstvo, turizem, … Tokom potovanja po Albaniji obiščemo aktualno prestolnico Tirano in nekdanjo kraljevo prestolnico Krue (Unesco), mesto tisočerih oken Berat (Unesco), ki je pravi biser osmanske arhitekture, pot pa nas bo vodilana na obale Jonskega morja preko prelaza Logara (1.028 m.) po panoramski cesti, mimo Serande vse do Ksamila, ki leži nasproti otoka Krf (Grčija). Med ostalim obiščemo arheološko najdišče Butrit (Unesco), ki leži čisto na jugu tako rekoč na meji z Grčijo, od tam pa se vrnemo v celinski del Albanije do »kamnitega mesta« Gjirokaster (Unesco), rojstnega mesta nekdanjega diktatorja Envarja Hodže.V zadnjem delu poti naredimo postanek ob Skadrskem jezeru in sklenemo naše potovanje s povratkom preko Podgorice (ČG), Budve, Dubrovnika, nazaj domov v Slovenijo.

V ceno je vključeno:
8 x nočitev v kampih,
2 x izlet z avtobusom (Tirana&Krue, Berat),
2 x lokalno vodenje (Tirana&Krue, Butrint),
5 x vstopnine (nacionalni muzej grad Kruje, trdnjava Berat, arheološki park Butrint, Tirana muzej Bunker, grad Gjirokaster),
organizacija potovanja in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, cestnine, ostala prehrana, napitnine, …

Doplačilo: dodatna odrasla oseba 250 Eur

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 80 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 170 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15. 1. 2024 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB.  Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Albanija 2024, Sklic: 00 032024

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 21 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!