• Termin: 23.3. – 30.3.2025
  • Trajanje: 8 dni
  • Dolžina poti: 2.400 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 899€ / avtodom (2 osebi)

PRIJAVE ODPRTE

Startamo na Fernetičih, sledi pa vožnja mimo Benetk, Padove, Ferrare, Riminija v pokrajino Marche. Obiščemo Urbino, rojstno mesto slovitega italijanskega slikarja Rafaela, z najlepšo renesančno palačo – Palazzo Ducale. Drugi dan potovanje nadaljujemo proti jugu v Apulijo, mimo Ancone, Pescare, vse do Vieste na polotoku Gargano. Obiščemo biser Apulije, mesteca Alberobello, za katero so značilne bele kamnite hišice okroglih oblik pokrite s kupolastimi kamnitim strehami, pa “belo mesto” Ostuni, ki se dviga visoko nad »oceanom« oljk. Prvovrstno avtodomarsko doživetje je vožnja po južni Apuliji oz. Salentu, na »peto škornja«, mimo antičnega pristaniškega mesta Brindisi, »apulijskih Firenc« Lecceja, vse do skrajnega rta Apulije Santa Maria de Leuca, ki leži na stičišču Jadranskega in Jonskega morja.
Eden izmed vrhunce našega potovanja po Apuliji je obisk mesta Matera (Unesco). Matera slovi kot mistično mesto v kamen vklesanih bivališč, v katerih so ljudje živeli od pradavnine pa vse do sredine prejšnjega stoletja! Nekoč najrevnejše mesto, sramota Italije, je danes postala turistična atrakcija prve vrste.
Vračali se bomo z obiskom »krone Apulije« Castel del Monte, naredili postanek z nočitvijo ob peščenih plažah zaliva »Golfo di Manfredonia« z večerjo (Apulijska kuhinja),in na poti domov obiščemo tudi še Loreto, …

V ceno je vključeno:
– 4 x nočitve v kampih,
3 x nočitev postajališčih za avtodome (Sosta camper),
3 x transfer bus/kombi (Matera, Leuca, Castel del Monte),
2 x vstopnina (Matera, Castel del Monte),
1 x večerja (apulijska kuhinja) s pijačo
1 x parking (Castel del Monte),
organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, cestnine, morebitne parkirnine, vstopnine, ostala prehrana, elektrika/voda/tuši, kjer je le- ta na kovance ali žetone, napitnine, …

Doplačilo: dodatna oseba 300 Eur

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 100 Eur/avtodom
– 6 avtodomov 150 Eur/avtodom

PRIJAVE zbiramo do 15.1. 2025 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 300 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Sklic: 00 332025 Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Apulija 2025

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 21 dni pred predvidenim odhodom. V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!