• Termin: 3.3. – 8.3.2025
  • Trajanje: 6 dni
  • Dolžina poti: 1.200 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 799€ / avtodom (2 osebi)

PRIJAVE ODPRTE

Prvi dan potovanje začnemo z ogledom Verone, ki je bila ustanovljena že leta 550 pr. n. št.. Leži v pokrajini Veneto ob reki Adiži (druga najdaljša reka v Italiji), šteje okoli 260.000 prebivalcev, poznana pa je predvsem po “Romeu in Juliji« in po mogočnem rimskem amfiteatru iz 1. st., …. Po Veroni obiščemo še Mantovo, upravno središče pokrajine Lombardija z okoli 50.000 prebivalci, ki so jo ustanovili v 6. st. pr. n št. Etruščani. Leži na otoku reke Mincio obkrožena z umetnimi jezeri (Lago Superiore, Lago di Mezzo in Lago Inferiore), nastalimi v 12. stoletju. Mincio priteče iz Gardskega jezera in se izliva v reko Pad.
Drugi dan potovanja bodo naš cilj Cinque Terre. Gre za 18 kilometrski pas severozahodne obale Ligurskega morja in v dobesednem prevodu pomeni »pet dežel«, dejansko pa gre za pet slikovitih vasi: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati, strmi klifni obali, za katere so značilne kultivirane terase, na katerih domačini že stoletja gojijo limonovce, vinsko trto in oljke. Od leta 1997 je območje na Unescovem seznamu kulturne dediščine.
Tretji dan odidemo z vlakom na ogled »petih dežel«. S postanki v posameznem mestecu se bomo sprehodili po ozkih ulicah, ki jih krasijo pisane hiše in stari vinogradi. Cinque Terre so bile dolga stoletja s kopnega praktično povsem nedostopne. V zgodovinskih dokumentih se območje prvič pojavlja v 11. stoletju; najprej sta bili ustanovljeni vasi Monterosso (prva omemba leta 1056) in Vernazza (1088), ostale vasi pa so se pojavile kasneje v času vojaškega in političnega razcveta mesta Genova.
Četrti dan obiščemo Piso, mesto v Toskani, ki leži na desnem regu ustja reke Arno, ki se izliva v Ligursko morje ter je glavno mesto istoimenske pokrajine. Četudi je Pisa svetovno znana predvsem po svojem slavnem poševnem stolpu, zvoniku katedrale, je v mestu z okoli 87.000 prebivalci več kot dvajset zgodovinskih cerkva, veliko palač in mnogo mostov čez reko Arno.
Peti dan so na vrsti Firence, glavno mesto dežele Toskana. Med leti 1865 in 1870 je bilo mesto tudi prestolnica Kraljevine Italije. Leži ob reki Arno in šteje ca. 400.000 prebivalcev. Samo mesto je bilo srednjeveški center evropske trgovine in velja za rojstno mesto italijanske renesanse.
Šesti dan sledi povratek preko Apeninov v smeri Bologne, Ferrare, Padove, …

V ceno je vključeno:
– 3x nočitve v kampih,
2x nočitev »Sosta camper« (postajališče za avtodome),
– 1x transfer vlak
– ogled Cinque Terre,
– 1x transfer avtobus
– ogled Firence,
– organizacija in spremstvo potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo, cestnine, parkirnine,oskrba z vodo ali elektriko v kampih ali na postajališčih, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, …

Doplačilo: dodatna oseba 200 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 80 Eur/avtodom,
– 6 avtodomov 150 Eur/avtodom.

PRIJAVE zbiramo do 15.1. 2025 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 200 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Toskana 2025 Sklic: 00  032025

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 21 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!