• Termin: 18.10. – 2.11.2025
  • Trajanje: 16 dni
  • Dolžina poti: 4.700 km
  • Št. posadk: 8-12 avtodomov
  • Cena: 1.949 € / avtodom (2 osebi)

PRIJAVE ODPRTE

Potovanje bomo začeli na avtocestnem počivališču Jesenice. Peljali se bomo skozi karavanški predor, mimo Salzburga, naprej v Nemčijo vse do Ulma. Pot nadaljujemo nato do mesta Baden-Baden, kjer prestopimo reko Ren in vstopimo v Francijo. Sledi vožnja proti Metzu, kjer si bomo še pred zaključkom dnevne etape ogledali spominski center 1. Svetovne vojne »Mémorial de la Bataille de Verdun«. Rouen je mesto ob reki Seni na severu Francije, zgodovinsko glavno mesto Normandije. V mestecu na obali Atlantika Fecamp si bomo pogledali benediktinski samostan, kjer izdelujejo svetovno priznani liker iz zelišč Le Bénedictine, pot pa bomo nadaljevali v letoviško mestece Etretat, ki slovi po fascinantnih pečinah ob robu oceana in so nedvomno ene najlepših na svetu. Peti dan našega potovanja prečkamo reko Seno  preko znamenitega mostu »Pont du Normandie«, ki je najdaljši viseči most v Evropi s 2.143 m in povezuje Honfleur in Le Havre. Obiščemo muzej izdelave tradicionalnega sira Livarot v sirarni Graindorge.

Normandija je najbolj poznana po operaciji izkrcavanja imenovani Overlod na dan »D«, 6. junija 1944. Celotna pokrajina še danes živi v duhu izkrcanja. Mi bomo obiskali spominski center Arromanches, kjer so najbolj spektakularni ostanki izkrcanja in vojaško pokopališče »Normandy American Cemetery« ter »Pointe du Hoc«, kjer so ameriški Rangerji preplezali pečine in presenetili Nemce.

Eden od vrhuncev potovanja je zagotovo obisk Mont Saint Michela, majhnega skalnatega otočka le kilometer od severne obale Francije. Na njem stoji opatija »Abbaye du Mont Saint Michel«, ki je enkraten in veličasten primer srednjeveške arhitekture. Zgodovina sega v leto 708, ko je bila postavljena najprej kapela, ki se je prvotno imenovala Mont-Tombe in je bila posvečena Sv. Mihaelu. V 10. stoletju so Benediktinci ustanovili samostan, ki je skozi srednji vek nosil veliko versko in vojaško vlogo. Samostan je bil nepremagljiv in se je upiral angleškim poskusom zavzetja. Tako je postal eden izmed simbolov francoske narodne identitete.

Cap Fréhelje je polotok, ki se zajeda v zaliv Saint-Malo, za galsko vasjo junakov Obelixa in Asterixa ter Cote de Granit Rose en Bretagne (obalno območje z znamenitimi rdečimi granitnimi skalami). Obiščemo še Oceanopolis v mestu Brest, ki ponuja na ogled tri velike akvarije (tropskega, polarnega in bretanskega) in Rt Point du Raz.

Otok Noirmoutier-en-lille obiščemo preko znamenitega »Gois-Passage«, po cesti, ki se lahko prečkal samo dvakrat na dan, in sicer ob oseki. Po dnevu počitka pot nadaljujemo na jug v osrčje vinorodne pokrajine Bordo, ki jo deli reka Garone in se iz vinske pokrajine Saint Emilion preko Toulousa vrnemo v Sredozemlje.

V zadnjem delu našega potovanja nas bo pot vodila mimo nekdanjega papeškega mesta Avignon, preko Provanse in skozi »Grand Canion du Verdon« mimo Castellane po cesti »Rout Napoleon« na Azurno obalo.

Potovanje zaključimo z vožnjo ob Ligurskem morju mimo Genove, Piacenze, Cremone in naprej skozi padsko nižino domov proti Sloveniji …

V ceno je vključeno:
15 x nočitev kampih ali na postajališčih za avtodome,
6 x vstopnina (Benediktinski samostan Fecamp, spominski center Arromanches, samsotan Mont Saint Michela, Oceanopolis Brest, Locronan, Livarot),
1 x parkirnina (Arromanches),
3 x degustacija (samostan Benedectine, sirarna Livarot, vinska klet Bordeaux,)
1 x francoski pozdrav (»bagetke«),
spremstvo in organizacija potovanja.

V ceni ni vključeno: avtodom, gorivo,oskrba z vodo ali elektriko v kampih ali na postajališčih, kjer je le-ta storitev na žetone ali kovance, prehrana, morebitne dodatne vstopnine, cestnine, parkirnine, napitnine,…

Doplačilo: dodatna oseba 300 Eur.

Obvezno doplačilo pri skupini manjši od 8 avtodomov:
– 7 avtodomov 150 Eur/avtodom,
– 6 avtodomov 300 Eur/avtodom.

PRIJAVE zbiramo do 15.3. 2025 oz. do zasedbe prostih mest na e-naslov: info@camping-potocar.si ali preko spletnega prijavnega obrazca.

Za potrditev PRIJAVE je potrebno plačati akontacijo v višini 700 Eur na poslovni račun št. 0297 5025 5927 824, odprt pri NLB. Prejemnik: Irena Potočar s.p., Podhosta 48, 8350 Dolenjske Toplice.
NAMEN PLAČILA: Francija 2025 Sklic: 00  102025

Organizator potovanja si pridržuje pravico odpovedati potovanje v primeru nezadostnega minimalnega števila prijav najkasneje 21 dni pred predvidenim odhodom! V takšnem primeru se že vplačan znesek aranžmaja vrne v celoti!

SPLOŠNI POGOJI in navodila za turistične aranžmaje s posebnimi pogoji za potovanja z avtodomi so objavljeni na spletni strani http://www.camping-potocar.si/splosni-pogoji/

Vabljeni!